Onze expertise

Innovatie en vakmanschap

Mercury Yacht Construction specialiseert zich in engineering, productie en outfit-integratie van nieuwbouw jacht casco’s en refits, inclusief aanverwante constructiewerkzaamheden. De geproduceerde casco’s kenmerken zich door technische complexiteit en een hoog afwerkingsniveau.

Gestroomlijnde processen

Wij beschikken over diverse bedrijfshallen, waaronder een workshop voor onze pre-assemblage en klein ijzerwerk, maar ook grote constructiehallen waar we op een stelvloer voorzien van halfportaalkranen secties maken en ook het casco kunnen samenstellen. Onze gecertificeerde constructiewerkplaats voert niet alleen las- en constructiewerk van hoge kwaliteit uit voor onze casco’s, maar biedt een uitgebreid scala aan mogelijkheden voor het bewerken en vervaardigen van (stalen) constructies.

Mercury Yacht Construction is ISO-gecertificeerd (9001-2015). Dit helpt bij het stroomlijnen van interne operaties, het verbeteren van de efficiëntie en garandeert een continue hoge kwaliteit van onze jachten.
Tevens voldoet Mercury Yacht Construction vanzelfsprekend aan de van toepassing zijnde wet- en regelgeving, waarvan de Classificatiemaatschappij, VCA, Z23, Arbo, omgevingswet en CAO Metalelektro de belangrijkste zijn.

Hoogwaardige constructie

Mercury Yacht Construction, gespecialiseerd in de scheepsbouw, biedt een uitgebreid scala aan diensten, waaronder complete casco’s (casco plus), secties, constructiewerk en klein ijzerwerk. We zijn bedreven in het verwerken van alle soorten staal, zijn hiervoor breed gecertificeerd en hebben eigen gekwalificeerde lasdeskundigen en meetspecialisten in dienst.

Vooruitstrevende technologie

Mercury Yacht Construction wil als jong bedrijf voorop blijven lopen door de toepassing van vooruitstrevende technologie in een vanouds traditionele constructie omgeving. Hierbij maken wij het verschil, wat van cruciaal belang is voor succes in een tijdperk waarin technologie de drijvende kracht is achter innovatie en efficiëntie.

Door slimme technologische toepassingen in de basic en detailengineering, de scheepsbouwlasprocessen en cascobouw kunnen we productieprocessen stroomlijnen en de planning vasthouden. Daarnaast draagt dit uiteraard ook bij tot onze hoogwaardige en duurzame jachten.

Gedreven vakmensen

Bij Mercury gedijen we op een dynamische mix van expertise, waarbij vakmensen, die hun sporen binnen Oceanco hebben verdiend, samenkomen met ervaren professionals van diverse scheepswerven en de enthousiaste inbreng van onze leerlingen.

Ons team is een smeltkroes van ervaring, waarbij verschillende achtergronden en culturen samenkomen. Wat ons allemaal verenigt? Een gedeelde drang naar succes, onwrikbare betrokkenheid en een collectieve passie om het perfecte casco te vervaardigen.

Bespreek de mogelijkheden

Geïnteresseerd in Mercury Yacht Construction en wil jij samen met ons de basis leggen voor het perfecte jacht? Neem dan contact op!

Neem contact op