Over Mercury

Passie voor perfectie

Trots op ons verleden, gericht op de toekomst

In 2019 heeft Oceanco de bouwfaciliteit van Heerema Fabrication Group aan de Noordweg in Zwijndrecht gekocht. De belangrijkste reden was om onze constructie activiteiten en refit (Oceanco Life Cycle Support) hier te kunnen concentreren en uitvoeren. Vanuit dit doel is in 2020 Mercury Yacht Construction B.V. opgericht. Reden van bestaan: volledig in control van het primaire bouwproces (integrale constructiefase), zeker zijn van voldoende capaciteit en veiligstellen van hoogwaardige kennis.

Mercury is 100% onderdeel van de Oceanco Groep en draagt zorg voor de nieuwbouw van de casco's van Oceanco. Daarnaast leveren wij ondersteuning op constructiewerk voor refit en staan wij open voor constructiewerkzaamheden voor derde partijen.

Missie en visie

The perfect yacht is the owner’s perfect yacht

Onze missie is het leveren van een uitstekende basis om het voor de eigenaar perfecte jacht te kunnen afbouwen.

“Alles begint met een visie”

Onze visie is het bouwen van hoge kwaliteit stalen casco’s voor superjachten en het ondersteunen van een maximale outfit-integratie hierbij. Dat doen we voor Oceanco’s nieuwbouwjachten en voor de bestaande vloot; Oceanco’s life cycle support business.

Locatie

Onze locatie in Zwijndrecht garandeert volledige service

 • De haven van Rotterdam, de Noordzee en onze afbouwfaciliteit (Oceanco) in Alblasserdam zijn over water te bereiken.
 • Constructiehallen en compleet uitgeruste werkplaatsen voor efficiënte productie, voorbewerking en assemblage.
 • Voldoende kraancapaciteit voor kleine en grote complexe onderdelen (bovenloop- en portaalkranen).
 • Gevestigd in de maritieme sector (groot-Rotterdam).
 • Genoeg capaciteit voor grote en complexe jachten of andere projecten, ook tegelijkertijd.
 • Voorzien van faciliteiten om ook subcontractors goed te ondersteunen (Co-maker hub).

144.000 m2 constructie- en refitfaciliteit

Refithal | 132m X 50m X 38m

 • Netto afmetingen, ook qua deuropening
 • Hoogte is gemeten onder de haak
 • Bovenloopkranen: 2 stuks met elk 2 katten van 75T

Constructiehal | 204m x 50m x 30m

 • Netto afmetingen, ook qua deuropening
 • Hoogte is gemeten onder de haak
 • Bovenloopkranen: 4 stuks met elk 2 katten van 35T.
 • Halfportaalkranen: 2 x 3 stuks, 8T /stuk.

Kadefaciliteiten | 400m

Onze scheepswerf is voorzien van alle benodigde faciliteiten om grote en complexe maritieme en constructieprojecten uit te voeren.

Handel en reizen

Waarom de naam Mercury Yacht Construction?

De Romeinse God Mercurius (Mercury) is de beschermheilige van reizigers. Als boodschapper van de goden en beschermer van reizigers, symboliseert hij reislust en avontuurlijke verkenningen van verschillende wateren. Ook staat hij voor handel en commerciële successen. Mercurius is de beschermheer van handelaren en kooplui.

Dit alles komt samen in ons bedrijf!

Ons team

Samen bouwen, samen schitteren, samen excelleren

Over mij

Mijn naam is Corné Koorneef en ik ben sinds 2021 werkzaam bij Mercury Yacht Construction als Lead Engineer. In deze rol ben ik onder andere verantwoordelijk voor de engineering van bijvoorbeeld de casco’s welke wij als Mercury voor Oceanco bouwen.

Het binnenkomende werk verdeel ik onder de engineers en houd daarbij het overzicht op de kwaliteit en planning. Alles goed op elkaar afstemmen en vervolgens het casco stukje bij beetje zien groeien, dat is iets waar ik mijn energie uit haal.
Geen werkdag is hetzelfde; een nieuwe aanvraag voor bijvoorbeeld een refit welke op korter termijn moet worden uitgevoerd, een wijziging met grote impact op het huidige casco, dit zijn zaken die mijn werk dynamisch en vooral uitdagend maken.

Binnen Mercury hangt er een goede werksfeer, zowel op kantoor als op de werkvloer. Er heerst een echte ‘geen woorden maar daden’ mentaliteit, iets wat ik kan waarderen en bijdraagt aan een resultaat om trots op te zijn.

Corné Koorneef

Lead Engineer

Over mij

Ik ben Jermain, werkzaam als Outfit Specialist. Mijn rol omvat zowel samenwerken als leidinggeven. Ik voel me verantwoordelijk voor het behalen van optimale kwaliteit in mijn werk en van mijn collega’s.

De aantrekkingskracht van de jachtbouw bracht me naar Mercury, waar ik van Outfitter naar Specialist ben doorgegroeid. Ik waardeer de uitdagingen die elke dag brengt en de mogelijkheden om mijn kennis uit te breiden. De goede samenwerking en leermogelijkheden met collega’s zijn voor mij waardevol.

Mijn werkdagen zijn divers; ’s ochtends bespreken we prioriteiten en zorgen voor een veilige werkstart. Tijdens het werk controleer ik voortgang, bereid ik nieuwe taken voor, en houd, naast productiewerkzaamheden o.a. de urenregistratie bij.

Deze ervaring bij Mercury is waardevol, biedt een gevarieerde werkomgeving waarin ik uitdagingen aan ga en ik mijn bijdrage lever aan prachtige eindresultaten.

Jermain de Wit

Outfit Specialist

Over mij

Ik ben Coen, 35 jaar oud en werk sinds februari 2021 bij Mercury. Mijn functie is Production engineer, ook wel bekend onder de naam Werkvoorbereider, een spilfunctie in technische branches.

De werkvoorbereider zorgt ervoor dat projecten goed worden voorbereid en dat de uitvoering soepel loopt. Het werk is zeer veelzijdig en uitdagend; elke dag is anders en heeft zijn eigen problemen en kansen. Ook is er veel contact met leveranciers.

Ik ben bij Mercury komen werken omdat de superjachtbouw mij aanspreekt. Hiervoor zat ik in de scheepsbouw. Het sprak mij enorm aan om te horen dat Mercury werd opgestart, want bij een startend bedrijf kun je alles vanaf 0 mee opbouwen. Dat was iets wat mij altijd al heel leuk leek om te doen.

Ik persoonlijk vind het heel leuk om te werken met zeer ervaren collega’s bij werkvoorbereiding. De rest van het team van Mercury is relatief jong, dat maakt het een leuke mix om mee te werken.

Coen Lodder

Production Engineer

Over mij

Mijn naam is Francien en ik werk als managementassistente bij Mercury sinds de oprichting in 2020. Na vijf jaar ervaring bij Oceanco, was ik bekend met het afbouwproces van een superjacht. De wens om de bouw echter vanaf de start mee te maken bracht me naar Mercury. En terecht; de transformatie van ‘een stuk staal’ tot een jacht en alle stappen daartussen zijn fascinerend.

Werken bij Mercury bood me de kans om naast de reguliere taken van een managementassistente ook andere verantwoordelijkheden op me te nemen, zoals de coördinatie rondom onze ingehuurde medewerkers, van contactpersoon tot het controleren van de benodigde wettelijke documentatie alsmede veiligheidscertificaten.

Elke dag is anders en vaak verrassend. De afwisseling tussen kantoorwerk en praktijk op de werkvloer geeft me veel voldoening en past perfect bij de praktische aard van het bedrijf waar ik me thuis voel.

Francien van den Berg

Managementassistente

Over mij

Ik ben Stefan van Amelsvoort en werk als Planner bij Mercury, woonachtig in Zwijndrecht met uitzicht op de werf. Mijn rol omvat het opstellen van gedetailleerde plannen voor de cascobouw, in nauwe samenwerking met disciplines zoals engineering, werkvoorbereiding en outfitting.

Mijn aanpak begint met het bepalen van een bouwstrategie om alle activiteiten binnen projectdeadlines te integreren. Naast het plannen, bewaak ik continu de voortgang, analyseer ik wijzigingen en stuur ik bij. Ook houd ik toezicht op voortgangsuren en voer ik nacalculaties uit om interne processen te verbeteren.

De dynamiek en diverse interacties tussen disciplines vormen een uitdagend aspect van mijn werk. Streven naar synergie tussen vakgebieden is mijn drijfveer. Het behalen van gezamenlijke doelen geeft me voldoening en maakt me trots op het uiteindelijke product.

Stefan van Amelsvoort

Planner

Bespreek de mogelijkheden

Geïnteresseerd in Mercury Yacht Construction en wil jij samen met ons de basis leggen voor het perfecte jacht? Neem dan contact op!

Neem contact op